Jump to main content Jump to navigation
Om oss  -  Historie

Historie

Idemitsu and Statoil signs agreement for IKC to purchase a stake in the Snorre field in 1989

 

Idemitsus virksomhet på norsk sokkel startet i 1989 da vi ervervet andeler i to lisenser i nordlige Nordsjøen der oljefeltet Snorre var under utbygging.

Like etter fulgte utbyggingen av Tordis og Vigdis-feltene i området omfattet av de samme lisensene.

Snorre startet produksjonen i 1992 og var opprinnelig forventet å produsere fram til rundt 2015. Nå forventes imidlertid produksjonen å fortsette til 2040 etter omfattende investeringer og oppgraderinger av eksisterende infrastruktur.

 

 

Telefax from IPN to IKC 1992 with Japanese characters as a backdrop. Photo: IPN/Jarle Nyttingnes

Telefax fra IPN til IKC i 1992. Foto: IPN/Jarle Nyttingnes

I 2002 kjøpte IPN gjennom SDØE-salget en andel i lisensen som inneholdt oljefeltet Fram. Fram startet produksjonen i 2003, og leteaktiviteter i Fram-lisensen har økt reservene betydelig og fortsetter å gi stabil produksjon fra området.

I 2005 ble IPN tildelt andeler i en lisens nordøst for Snorre der Knarr-feltet ble oppdaget i 2008. Knarr startet produksjonen i 2015, og ble det første prosjektet IPN deltok i fra lisensutdeling, gjennom leting og utvikling til produksjon.

 

 

Idemitsu Petroleum Norge 30 years sake barrel masu Photo: IRH/IPN

Våre aktiviteter og resultatene vi har oppnådd de siste 30 årene på norsk sokkel inspirerer oss til å fortsette å utvikle et bærekraftig selskap som vil være en del av det norske samfunnet i enda mange år framover. Dette er gjort mulig gjennom gode relasjoner til alle våre stakeholdere, inkludert myndigheter og forretningspartnere som vi gjerne vil takke for deres kontinuerlige støtte og samarbeid.

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more