Jump to main content Jump to navigation

Idemitsu og MUNCH

Idemitsu-gruppen har en lang tradisjon for å ta samfunnsansvar. I Norge har dette sosiale engasjementet kommet samfunnet til gode siden 1991 gjennom det lange forholdet mellom oss og Munchmuseet i Oslo.

MUNCH i Bjørvika Foto: MUNCH/Guttorm Stilen Johansen

MUNCH i Bjørvika Foto: MUNCH/Guttorm Stilen Johansen

 

Idemitsu har vært stolt sponsor av MUNCH siden 1991.

Et av de viktigste prinsippene for alle selskapene i Idemitsu-konsernet er å gi tilbake til lokalsamfunnene vi har aktiviteter i.

Derfor har valget om å støtte MUNCH vært et naturlig valg for Idemitsu – et valg vi er sikre på at Idemitsus grunnlegger og kunstsamler Sazo Idemitsu (1885-1981) ville ha vært begeistret for.

Siden det første sponsorbidraget i 1991 er forholdet mellom Idemitsu og MUNCH et av de lengste sponsor-samarbeidene innen norsk kunst- og kulturliv.

Det nære båndet vi har til Edvard Munchs kunst og museet er til stor inspirasjon både for de ansatte og for våre forretningsforbindelser.

I 2019 forlenget vi sponsoravtalen vår enda en gang, og for å markere anledningen ble fem japanske  kirsebærtrær plantet foran det nye museumsbygget i Bjørvika.

 

 

Sazo Idemitsu, founder of Idemitsu. Photo: Idemitsu Kosan

Idemitsus grunnlegger Sazo Idemitsu var en ivrig kunstsamler hele sitt liv. I 1966 ble Idemitsu Museum of Arts grunnlagt i Tokyo for å vise frem hans omfattende samling til almennheten. Museet er anerkjent for samlingen sin som forkuserer på antikk, orientalsk kunst. Foto: IKC

Besøk hjemmesiden til Idemitsu Museum of Arts
Planting av kirsebærtrær i Bjørvika i august 2019. Fra v: Masahiro Tauchi, Japans Ambassadør til Norway, Shunichi Kito, President i Idemitsu Kosan og Marianne Borgen, ordfører i Oslo. Foto: Ove Kvavik/MUNCH
Kirsebærtre-planting i Bjørvika i august 2019. Fra v: Masahiro Tauchi, Japans Ambassadør til Norway, Shunichi Kito, President i Idemitsu Kosan og Marianne Borgen, ordfører i Oslo. Foto: Ove Kvavik/MUNCH
Idemitsu Museum of Arts, Tokyo (Idemitsu)
Idemitsu Museum of Arts in Tokyo. Photo: IKC

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more